Hlavní obsah

Policie varuje před velkopodvodem s loterií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezídium ČR varuje před podvodnou loterií, která se šíří emailem i klasickou poštou. I čeští občané jsou v poslední době kontaktováni španělskými společnostmi, které oznamují výhru přes 500 000 euro s tím, že výhru obdrží po složení zálohy ve výši několika tisíc euro na bankovní účet. Jedná se rozsáhlý podvod, který už řeší Interpol.

Článek

"I když "výherci" peníze na účet poukážou, žádnou výhru neobdrží. Podle informací, které jsme získali od Interpolu Madrid, se jedná o velmi rozsáhlou trestnou činnost a odhalení pachatelů je obtížné, protože používají smyšlená jména, vystupují jako zástupci neexistujících společností nebo zneužívají názvů existujících společností," uvádí policejní mluvčí Lucie Uhlířová.

Žádná z loterií, která je ve Španělsku provozována, nesmí být provozována v zahraničí ani prostřednictvím internetu. Španělská policie se vyšetřováním této trestné činnosti dlouhodobě zabývá, pachatelé se ale nepodařilo najít.

Reklama

Výběr článků

Načítám