Hlavní obsah

Policie v Praze odchytávala řidiče, kteří projížděli záchranářskou uličkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v Praze ve středu odpoledne pokutovali několik řidičů, kteří nechtěli stát v koloně na Pražském okruhu a k jízdě použili vytvořenou záchranářskou uličku. Všichni podle informací Novinek dostali pokutu 2000 korun.

Řidiči projížděli záchranářskou uličkouVideo: Aktu.cz

 
Článek

Kolona se vytvořila na pražském okruhu kvůli nehodě v Lochkovském tunelu. Řidiči v ní vytvořili záchranářskou uličku, aby mohla projíždět vozidla záchranářů či hasičů. Vzorně udělanou uličku ale zneužili někteří řidiči, kteří si chtěli urychlit cestu.

V takovém případě ovšem hrozí, že ji zablokují a vozidla záchranné služby pak nebudou moci projet. Uličku mohou využít pouze vozidla s právem přednosti v jízdě, vozidla správce pozemní komunikace a vozidla sloužící k odstranění následků dopravní nehody nebo překážky.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Řidiči se pokoušeli si cestu urychlit použitím záchranářské uličky.

Pražská policie neměla o akci žádné informace, podle mluvčího šlo o běžnou práci hlídky, která si všimla, že řidiči uličku využívají ke své jízdě, což je zakázáno. Hrozí za to pokuta až 2500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám