Hlavní obsah

Policie v Ostravě vyšetřuje dvě loupežná přepadení

Novinky, Aleš Honus
Ostrava

Dvě loupežná přepadení, ke kterým došlo ve středu večer v Ostravě-Porubě, vyšetřuje policie. V obou případech si lupiči jako terč útoku vybrali ženu. Po pachatelích kriminalisté dosud pátrají.

Článek

K první loupeži došlo v 19 hodin poblíž Kauflandu, kde se tři neznámí pachatelé vrhli na 61letou ženu.

„Jeden z nich ji udeřil pěstí do pravého spánku. Žena upadla na zem, kde inkasovala od pachatelů několik kopanců do žeber. Poté se násilníci zmocnili její kabelky s mobilem a utekli směrem k ulici Polské a Alžírské,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

O dvě hodiny později pak byla nedaleko v Panelové ulici přepadena jednadvacetiletá žena. Neznámý lupič ji přitlačil ke zdi a snažil se zmocnit jejího notebooku, který držela v ruce.

„To se mu zpočátku nepovedlo, a tak dvakrát kopl ženu do nohy. Nakonec tašku s notebookem, ve které byl i digitální fotoaparát, ukořistil. Pak utekl směrem k ulici Francouzské,“ dodala mluvčí.

Pachatelům loupeží hrozí v případě dopadení až deset let vězení. Policie zatím neví, zda spolu oba případy souvisejí.

„Žádáme občany, kteří by mohli k případům podat jakékoliv informace, aby tak učinili na bezplatné lince 158, či na kterémkoliv oddělení Policie České republiky,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám