Hlavní obsah

Policie stíhá mladého kněze. Uřízl muži varle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v létě se dostal do rukou lékařů v karlovarské nemocnici pacient s rozsáhlým zánětem v rozkroku. Při ošetření zjistili, že hnisavá rána souvisí s neodborným odstraněním části jeho genitálií, a oznámili to krajské kriminálce.

Policisté vedou obviněného kněze k soudu

 
Článek

Po několika měsících šetření detektivové minulý týden zatkli mladého kněze z Vysočiny, kterého podezřívají, že nelegální zákrok provedl jako součást drsných sexuálních hrátek.

„Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 35letého muže ze zločinu neoprávněného odebrání tkání a orgánů,“ potvrdil Právu krajský státní zástupce Martin Rykl.

Až osm let vězení

V pátek také navrhl soudu, aby obviněného muže, kterému hrozí až osm let vězení, poslal do vazby. „Je nebezpečí, že by mohl v trestné činnosti pokračovat,“ vysvětlil Rykl.

Chebský okresní soud ale po vazebním zasedání propustil duchovního na svobodu. „Shledali jsme důvody vazby, ale nahradili je písemným slibem obviněného, že povede řádný život, vyvaruje se trestné činnosti a bude spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení,“ uvedl mluvčí soudu Petr Holub.

Manželovi k narozeninám dopřála sex ve třech. Během něj zjistila, že je lesbička

Koktejl

„Zároveň jsme rozhodli o dohledu probačního úředníka a rovněž přijali nabídku církve, která se za chování obviněného zaručila,“ dodal Holub. Z justiční budovy odešel kněz v doprovodu obhájce. „Nic vám říkat nebudeme,“ reagoval advokát na otázku Práva, zda se jeho klient cítí vinen.

Během výslechu před soudcem se měl totiž částečně k činu doznat. Další důkazy detektivové zajistili při domovní prohlídce, mělo se jednat například o chirurgické nástroje.

„Od psychiatrů si necháme na obviněného zpracovat znalecký posudek, zda netrpí nějakou formou sexuální deviace,“ doplnil žalobce.

Vyznávají sadismus

Podle zjištění Práva jde o farního vikáře původem ze Slovenska, který byl na kněze vysvěcen v roce 2017. Do kontaktu s poškozeným se měl dostat přes internet v komunitě lidí, kteří vyznávají extrémní sadismus k dosažení sexuálního uspokojení. Po vzájemné domluvě za ním přijel do jeho bytu v Chebu, kde mu podle obvinění uřízl jedno varle bez jakékoliv anestezie. A právě krutá bolest měla být účelem naplnění touhy u obou mužů.

Členství v mílovém klubu? Aerolinka nabízí lety jen kvůli sexu v oblacích

Cestování

Sadistickou poruchu totiž nemusí mít podle domažlického sexuologa Viliama Janáče jen člověk, který pociťuje neustálé a intenzivní sexuální vzrušení při bolesti, ale i ten, kdo ji způsobuje.

„Ale aby si člověk nechal kvůli sexuálním vzrušení uříznout zaživa část těla, tak to už je i mezi sadisty těžký kalibr. Stejně jako ten, kdo takový zákrok provede. Já jsem se s ničím podobným za svoji více než 50letou profesní éru nesetkal,“ reagoval na případ Janáč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám