Hlavní obsah

Policie sdělila podezření z trestného činu sprejerům z Karlova mostu. Škoda je 40 tisíc

Praha

Případ dvou sprejerů, kteří počmárali v noci na úterý Karlův most, bude projednáván ve zkráceném řízení. Policie jim sdělila podezření z trestného činu poškození cizí věci. Cizinci se nepokoušeli o útěk, jeden z nich v klidu pil pivo.

Záznam z linky tísňového volání a záběry strážníkůVideo: MP Praha

 
Článek

„Oba muži jsou nyní v policejní cele. Policisté v úterý odpoledne sdělili podezření pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případ bude projednáván ve zkráceném řízení,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že škoda byla vyčíslena hlavním městem na 40 tisíc korun.

Protože případ bude projednáván ve zkráceném řízení, nebyli zadržení muži obviněni, ale bylo jim sděleno podezření. O dalším postupu pak rozhodne státní zástupce, který by měl v nejbližších dnech případ předat soudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinci posprejovali Karlův mostVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Cizinci ve věku 23 a 30 let na pilíř Karlova mostu mezi Kampou a ulicí U Lužického semináře na Malé Straně nasprejovali nápis o rozměrech pětkrát dva metry. „Koukám tady u dětského hřiště na dva sprejery, jak sprejují po Karlově mostě. Už jsou u konce...,“ hlásil na tísňovou linku svědek vandalství.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nápis měl podle policejního měření rozměry 5 krát 2,2 metru.

Strážníci přijeli na místo bez majáků, aby je nevyplašili. „Stačila pouze zákonná výzva a oba pachatelé zůstali stát, nepokusili se ani o útěk, ani odhodit sprej, který jeden z nich držel v ruce. Ten druhý popíjel pivo z plechovky,“ popsala zadržení mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Výbava sprejerů

Poněvadž cizinci posprejovali kulturní památku, hrozí jim přísnější trest až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám