Hlavní obsah

Policie rozprášila gang zlodějů aut

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV/PRAHA

Rozsáhlé krádeže aut za téměř 40 miliónů korun má na svědomí šestičlenný gang, který v minulém týdnu rozprášili mladoboleslavští policisté. Skupina pachatelů ve věku od 30 do 35 let z Liberecka má podle policie na svědomí více než 78 krádeží osobních aut, kterých se dopustila v době od dubna do října letošního roku na území Mladoboleslavska a v Praze.

Foto: Vratislav Konečný

Obří plátno vytvořené na základě básně Beneš Heřmanuov v Královédvorském rukopise, který je falsem z obrozeneckých dob

Článek

"Škoda, kterou tím způsobili, byla zatím vyčíslena na 37 miliónů korun. Je však možné, že to není konečné číslo," uvedl mladoboleslavský policejní mluvčí Ladislav Mareš.

Čtyři pachatelé jsou ve vazbě a jeden člen zlodějského gangu je stíhán na svobodě. "Šestý pachatel je na útěku a skrývá se. Víme však, kdo to je. Je tedy jen otázkou času, kdy ho najdeme," informoval Mareš s tím, že zákrok proti celé skupině začal ve středu 6. října v nočních hodinách.

"Gang odcizoval vozidla různých značek, ve většině případů se však jednalo o vozy Škoda Octavia a Škoda Fabia," upřesnil policejní mluvčí. Některá vozidla pak demontoval na náhradní díly, další potom přestavoval a prodával dál.

Plné kamióny kradených věcí

"Ukradené věci zajištěné při domovních prohlídkách jsme museli odvézt dvěma plně naloženými kamióny, náklad na další dva nás ještě čeká," podotkl Mareš.

Na objasňování rozsáhlých krádeží se podle Mareše podílejí i pracovníci firmy Škoda Auto v Mladé Boleslavi. "Značná část odcizených vozidel byly totiž služební vozy automobilky, její zaměstnanci nám nyní pomáhají s identifikací některých automobilů," dodal Mareš.

Většina členů zlodějského gangu byla obviněna pro trestný čin krádeže, další pro trestný čin podílnictví a také pro nedovolené ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám