Hlavní obsah

Policie rozkryla skupinu daňových podvodníků. Zabavila luxusní auta a šperky za 110 miliónů

Kriminalisté z „Daňové kobry” obvinili 24 lidí a dvě firmy, kteří podle nich fiktivními obchody s neexistujícími reklamními službami připravili stát na daních o zhruba 415 miliónů korun. Kriminalisté zabavili majetek za 110 miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Policisté zajistili luxusní auta.

Článek

„Skupina založila a působila v 21 obchodních společnostech, přičemž část z těchto společností nevykonávala žádnou reálnou podnikatelskou činnost,” informovala mluvčí policie Iva Knolová.

„Trestná činnost měla být páchána obviněnými prostřednictvím vytvoření fiktivních obchodů za neexistující reklamní služby. Obvinění měli po vzájemné domluvě, díky nadhodnoceným reklamním službám, soustavně krátit povinnost k dani z přidané hodnoty a dani z příjmu právnických osob,” doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté zajistili luxusní auta

Dvacítka obviněných je stíhána na svobodě, čtyři lidé, kteří trestnou činnosti podle policie organizovali, jsou ve vazbě. V případě odsouzení obviněným hrozí za zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a legalizaci výnosů z trestné činnosti od pěti do 10 let vězení.

Foto: Policie ČR

Policisté zajistili mimo jiné obytný vůz

Detektivové v rámci případu s názvem „Stone” provedli 23 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Jako výnos z trestné činnosti zajistili mimo jiné několik luxusních aut, šperky, nemovitosti, peníze na účtech i v hotovosti, vše v hodnotě nejméně 110 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám