Hlavní obsah

Policie řeší krach CK Tomi Tour kvůli možnému podvodu

Právo, Novinky, Petr Nový, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté se již několik dnů zabývají rychlým ukončením činnosti CK Tomi Tour. Prověřují, zda nebyl spáchán trestný čin podvodu. Informaci ve čtvrtek potvrdil mluvčí pražské policie.

Foto: Katařina Šulová, ČTK

Vývěsní štít kanceláře Tomi Tour

Článek

Policisté v současné době sbírají všechny potřebné informace a důkazní materiály. Zatím jich kriminalisté mají kolem desítky. Mluvčí kriminálky Pavla Kopecká ale už dříve upozornila, že shromažďování trestních oznámení a dalších materiálů může trvat delší dobu.

Po pádu cestovní kanceláře se objevily informace, že firma vybírala peníze od zájemců o zájezd i obchodních partnerů ještě v době, kdy už muselo být údajně jasné, že se tyto zájezdy neuskuteční.

Cestovní kancelář Tomi Tour ukončila činnost v pátek 17. července. V té době měla firma několik tisíc klientů v cizině. Krátce po oznámení krachu policie začala vyšetřovat, zda cestovka neprodávala zájezdy ještě těsně před bankrotem.

S poškozenými klienty se vypořádává slovenská pojišťovna Union. Obchodní ředitel cestovní kanceláře Tomi Tour Václav Fischer před několika dny uvedl, že cestovku položilo očerňování a mediální nátlak. Zároveň odmítl manažerská pochybení CK. [celá zpráva

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám