Hlavní obsah

Policie řeší chování poslanců Volného a Bojka, neměli roušky

Novinky, kub
Praha

Policie se zabývá chováním poslanců Lubomíra Volného a Mariana Bojka, kteří ve čtvrtek vystupovali ve Sněmovně záměrně bez roušek. Uvedla to na Twitteru. Policisté prověří, jestli zákonodárci porušili hygienická opatření, případ pak půjde do správního řízení.

Foto: Česká televize ČT24

Marian Bojko

Článek

„Možným porušením hygienických opatření ze strany dvou poslanců Parlamentu ČR, ke kterému mělo dojít během dnešního jednání Poslanecké sněmovny, se zabýváme,“ uvedla policie ve čtvrtek v podvečer bez dalších podrobností.

Jména poslanců přímo nezmínila, je ale jasné, že jde právě o Volného a Bojka, kteří přišli na čtvrteční jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu záměrně bez roušek, což avizovali dopředu.

Foto: Česká televize ČT24

Lubomír Volný

Právě dohady kolem nenošení roušek nakonec vedly až k potyčce, při níž se Volný strkal u předsednického pultíku s dalšími poslanci. Rvačku musela ukončit přivolaná ochranka.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) míní, že se Volný mohl dopustit trestného činu, když fyzicky napadl poslance. Rvačkou se bude zabývat mandátový a imunitní výbor.

Potyčka v Poslanecké sněmovněVideo: Česká televize ČT24

Reklama

Výběr článků

Načítám