Hlavní obsah

Policie pronásledovala luxusní ukradená auta. Jeden z řidičů smetl policistu a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Tři ukradená luxusní auta zajistila v uplynulých dnech královéhradecká policie. Dvě byla odcizena v Rakousku, jedno na Zlínsku. Jeden z řidičů srazil policistu a ujel, dosud se ho nepodařilo najít. Zbývající dva řidiče muži zákona zadrželi.

Pronásledování ukradeného mercedesu Video: Policie ČR

 
Článek

Všechny tři případy se odehrály během dvou dnů. Poprvé přijal operační důstojník informaci, že z Rakouska přes ČR míří Audi A4 směrem do Polska. Hlídka ho zahlédla v Hradci a začala ho pronásledovat. Šofér následně zastavil a předložil své doklady.

„Náhle zařadil zpátečku a začal couvat. Při tomto manévru srazil na silnici jednoho z policistů, který naštěstí neutrpěl žádné zranění. Na to začal zběsile ujíždět a policistům se ztratil z dohledu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Ježková. Auto policisté našli na okraji města, ale po řidiči se slehla zem. Krádež auta řeší rakouská policie.

Ve stejný den zadrželi policisté v Nové Pace 28letého hledaného Poláka, na něhož vydali příkaz k zatčení v Německu. Muž seděl v autě Audi A4 odcizeném v Rakousku a opět s ním měl namířeno do Polska. Muž bude předán německým kolegům.

Městem 160 km/h

Druhý den policie obdržela informace, že přes ČR bude projíždět mercedes za tři miliony odcizený z garáže ve Zlíně. Dvě hodiny po vyhlášení pátrání spatřili auto u Jaroměře a začali ho pronásledovat.

„Řidič velmi riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Rychlost, kterou se řidič řítil přes města a obce, překračovala místy i 160 km/hod. Během jízdy se střetl s projíždějícím osobním autem a jenom díky pohotové reakci řidiče neskončila kolize vážnou nehodou,“ popsala Ježková.

Jak dále uvedla, agresivní šofér předjížděl také auta projíždějící přes železniční přejezd. Po chvilce našla hlídka auto odstavené bez posádky. Řidič neutekl daleko a byl vzápětí zadržen. Na 32letého muže byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu, a proto byl převezen do věznice.

„Během výslechu vyšlo najevo, že ve vozidle s ním cestoval ještě další muž, kterého policisté vypátrali ještě týž den na Náchodsku, kde se snažil ukrývat,“ podotkla mluvčí. Všechna ukradená auta se vrátila majitelům.

V Bratislavě ukradli z automobilu radioaktivní zařízení

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám