Hlavní obsah

Policie překazila plánovanou vraždu mezi znesvářenými podnikateli

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vraždě mezi dvěma bývalými obchodními partnery zabránila moravskoslezská policie. Šestačtyřicetiletý muž si měl objednat nájemného vraha, aby jeho někdejšího partnera připravil o život. Motivem údajně byly spory kolem jejich dřívějšího podnikání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie o plánované vraždě získala informace v polovině listopadu. „Bylo zahájeno trestní stíhání 46letého muže pro přípravu vraždy. Soud na obviněného uvalil vazbu,“ sdělil v pátek náměstek krajského policejního ředitele Radim Wita.

Vyšetřování podle něj ukázalo, že podnikatel se kontaktoval s jistým recidivistou, se kterým se domluvil, že jeho někdejšího kolegu zavraždí. „Dal mu zadání, aby za úplatu předepsaným způsobem v předem určeném čase zlikvidoval jeho bývalého obchodního partnera, který se v té době zdržoval na Frýdecko-Místecku,“ řekl kriminalista.

Muž obžalovaný z přípravy vraždy odešel od soudu s šestiletým trestem za vydírání

Krimi

Vše přitom mělo vypadat jako konflikt vyvolaný zlodějem přistiženým při činu. Muže, který si nájemného vraha objednal, zadržela zásahová jednotka v Praze.

Další podezřelý, který měl vraždu vykonat, podle policie obviněn není. Podle policie přitom k dokonání činu chybělo jen velmi málo. „Vzhledem ke stavu vyšetřování zatím k potenciálnímu vykonavateli vraždy nemůžeme podat bližší informace,“ dodal Witta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám