Hlavní obsah

Policie překazila plánovanou vraždu mezi znesvářenými podnikateli

Právo, Aleš Honus

Vraždě mezi dvěma bývalými obchodními partnery zabránila moravskoslezská policie. Šestačtyřicetiletý muž si měl objednat nájemného vraha, aby jeho někdejšího partnera připravil o život. Motivem údajně byly spory kolem jejich dřívějšího podnikání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie o plánované vraždě získala informace v polovině listopadu. „Bylo zahájeno trestní stíhání 46letého muže pro přípravu vraždy. Soud na obviněného uvalil vazbu,“ sdělil v pátek náměstek krajského policejního ředitele Radim Wita.

Vyšetřování podle něj ukázalo, že podnikatel se kontaktoval s jistým recidivistou, se kterým se domluvil, že jeho někdejšího kolegu zavraždí. „Dal mu zadání, aby za úplatu předepsaným způsobem v předem určeném čase zlikvidoval jeho bývalého obchodního partnera, který se v té době zdržoval na Frýdecko-Místecku,“ řekl kriminalista.

Muž obžalovaný z přípravy vraždy odešel od soudu s šestiletým trestem za vydírání

Krimi

Vše přitom mělo vypadat jako konflikt vyvolaný zlodějem přistiženým při činu. Muže, který si nájemného vraha objednal, zadržela zásahová jednotka v Praze.

Další podezřelý, který měl vraždu vykonat, podle policie obviněn není. Podle policie přitom k dokonání činu chybělo jen velmi málo. „Vzhledem ke stavu vyšetřování zatím k potenciálnímu vykonavateli vraždy nemůžeme podat bližší informace,“ dodal Witta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám