Hlavní obsah

Policie pozatýkala gang výrobců pervitinu

Právo, sve
Jablonec nad Nisou

Skupinu výrobců a distributorů pervitinu se podařilo odhalit jabloneckým kriminalistům. Policisté zadrželi pětici mužů ve věku od 26 do 46 let. Čtyři z nich jsou stíháni vazebně. Majitel nemovitosti, který byt gangu pronajímal, je vyšetřován na svobodě.

Zásahová jednotka pozatýkala pachateleVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní zásahová jednotka pozatýkala muže 15. ledna večer. „Jeden z obviněných byl zadržen přímo při výrobě drogy a následně byli zadrženi i zbývající čtyři pachatelé. Poté při domovní prohlídce v uvedeném objektu bylo zajištěno zařízení a chemikálie sloužící k výrobě pervitinu i samotný pervitin,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili gang výrobců pervitinu

Kolik vyrobené drogy se podařilo při zásahu zajistit, s ohledem na další vyšetřování policisté sdělit odmítli. Skupina měla několik desítek odběratelů, jednalo se o středně velkou větev distributorů drog na Jablonecku.

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili gang výrobců pervitinu

Tři obvinění byli již v uplynulých třech letech pravomocně odsouzeni nebo potrestáni za drogovou trestnou činnost a hrozí jim až desetileté tresty. „Dva obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mohou být potrestáni odnětím svobody až na pět let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám