Hlavní obsah

Policie podezírá muže z letitého týrání matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policie podezírá jednatřicetiletého muže z Brna z toho, že šest let týral svoji dnes již téměř šedesátiletou matku. Žena nyní podala na svého potomka trestní oznámení. Uvedla v něm, že se syn v noci často vrací domů opilý, vulgárně jí pak nadává, bije a v minulosti ji dokonce zranil nožem.

Foto: Petr Pokorný

Kubatovy slavnosti pokořily návštěvnický rekord.

Článek

 Muži hrozí až osm let vězení. Policie dala návrh na jeho vzetí do vazby.

"Oznámené informace jsme si ověřili a následně zahájili stíhání mladého muže," řekl mluvčí brněnské policie. Z evidence městské policie vyplývá, že do bytu v Brně-Jundrově, v němž žena se synem bydlí, musela vícekrát vysílat hlídky.

Žena se odhodlala vyhledat pomoc policie až poté, co syn napadl v sobotu nožem jednoho z příbuzných. Při konfliktu nebyl nikdo zraněn. Ze spisu vyplývá, že žena již kvůli agresivnímu chování syna trpí psychickými problémy.

Muž je podezřelý z týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Je to nový trestný čin, který se stal součástí českého trestního zákona teprve před několika měsíci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám