Hlavní obsah

Policie po nehodě zatkla místostarostu Mariánských Lázní Horkého

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Přímo na ulici podle informací Práva nasadila policie ve čtvrtek odpoledne pouta zástupci starosty Mariánských Lázní Petru Horkému (ČSSD). Podle svědků, kteří Právu incident popsali, zatkli kriminalisté místostarostu chvíli poté, co v Masarykově ulici v centru Mariánských Lázní naboural jiné vozidlo. Karlovarská krajská policie tvrdí, že o zatčení nic neví.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Místostarosta Mariánských Lázní Petr Horký

Článek

„Mám to přímo od účastníka té nehody. Stalo se to v Mariánských Lázních v ulici Masarykova,“ popisoval muž z Mariánských Lázní. „V době, kdy jelo vozidlo mé známé v té ulici a chtěla s ním zaparkovat, tak je z levé strany v té jednosměrné ulici začalo po chodníku předjíždět vozidlo pana doktora Horkého,“ pokračoval muž s tím, že se přitom obě vozidla srazila.

„Došlo ke střetu, zůstali stát. Dojelo za nimi další vozidlo a pak třetí a v něm už byli civilní policisté, hospodářská kriminálka. Vystoupili a okamžitě dali panu doktoru Horkému pouta a vzali ho do auta,“ konstatoval muž, který je s případem obeznámen.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Potom policisté podle svědků zavolali Horkého manželku Vladimíru, aby se postarala o auto svého chotě. „K tomu já se nebudu vyjadřovat. Jestli pak budete něco chtít, tak si to vyřiďte s manželem,“ odmítla věc komentovat Horkého manželka.

Vozidlo, které Horký naboural, má údajně utržené levé přední kolo, pochroumaný levý blatník, nárazník a rovněž utržené levé zrcátko.

Obžaloba z tunelování

Právo kontaktovalo ženu, která auto řídila. „Takže Masarykova ulice a zatčení pana Horkého,“ odhadla sama hned v úvodu telefonického hovoru řidička, na jaké téma s ní chce redaktor hovořit. „Nezlobte se, ale já vůbec nechci podávat žádné informace,“ uvedla žena, jejíž vozidlo Horký naboural. „Pro nás je to nepříjemné a já si teď potřebuji vyřešit něco jiného,“ dodala.

Horký nebral odpoledne telefon. Karlovarská krajská policie o zatčení Horkého nic nevěděla. „Žádné takové informace nemáme,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí. „K dotazům se nebudeme vyjadřovat,“ dodala.

Nicméně Horký se od července u karlovarského okresního soudu zpovídá kvůli obžalobě, která jej viní z tunelování někdejšího karlovarského podniku bytového hospodářství, jehož býval likvidátorem.

Z podniku měl vyvádět peníze tím, že si najímal poradenskou firmu. Podle obžaloby ho takto připravil o dva milióny korun. Není jasné, proč si firmu najímal, když měl k dispozici právní odbor na magistrátu města. Například  za radu ohledně prodeje pozemku za 2600 korun prý zaplatil firmě 200 000 korun z rozpočtu města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám