Hlavní obsah

Policie našla Jaroslava Uhlíře, je v pořádku

Novinky, kub
Praha
Aktualizováno

Skladatel, zpěvák a klavírista Jaroslav Uhlíř, po němž bylo v pondělí dopoledne vyhlášeno pátrání, je v pořádku. Kolem půl druhé odpoledne to potvrdila policie. Uhlíř nezvedal telefon a nebylo jasné, kde je.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie našla Jaroslava Uhlíře Video: Aktu.cz

 
Článek

„Můžu potvrdit, že jsme osobu ve věku 74 let, po které jsme dopoledne vyhlásili pátrání, našli v nezraněném stavu,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle informací Novinek Uhlíře objevili v centru Prahy, údajně v obchodním centru ve Spálené ulici. Hudebníka přepravili policisté na služebnu v nedaleké Bartolomějské ulici a pak ho zdravotníci přepravili do nemocnice k vyšetření. Podrobnosti ke zdravotnímu stavu muzikanta policie nesdělila.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř: Náhodou k sobě pasujeme

Kultura

O pátrání informovala během dopoledne agentura Aktu.cz. Policisté zpočátku jméno pohřešovaného neuvedli, potvrdili ale věk muže, po němž pátrají, který se shodoval s Uhlířovým věkem. „Mohu potvrdit, že v současné chvíli probíhá pátrání po 74letém muži,“ uvedla zpočátku mluvčí policie.

Po zveřejnění článku pak policie Uhlíře zařadila do databáze pohřešovaných osob.

Podle informací Novinek s umělcem ještě v neděli hovořil jeho spolupracovník. V pondělí už ale Uhlíř nebral telefony a nebylo jasné, kde se nachází. Podle kolegů prochází složitějším životním obdobím.

Lidé v České republice si se Svěrákem a Uhlířem zpívali písničku Není nutno

Koronavirus

Uhlíř je nejznámější díky písničkám, které napsal společně se Zdeňkem Svěrákem. Populární býval také humoristický televizní pořad Hitšaráda, který připravoval s Karlem Šípem. Je také mimořádně plodným skladatelem filmové hudby.

Reklama

Výběr článků

Načítám