Hlavní obsah

Policie odložila případ brutálního přepadení slepce

Právo, pab
PLZEŇ

Mezi kriminalisté pomníčky míří případ z letošního března, kdy neznámí lupiči v Plzni zbili a okradli slepce Luboše Pechmana. Po několikaměsíčním vyšetřování policisté případ odložili. "Skutek se stal ale nezjistili jsme pachatele,“ řekl Právu Jaroslav Ibehej z městského ředitelství policie.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Luboš Pechman skončil s polámanými žebry v nemocnici.

Článek

Devětatřicetiletý Pechman, kterého o zrak připravila těžká cukrovka, skončil po útoku v nemocnici s polámanými žebry. Lupiči ho přepadli v chodbě domu v Plovární ulici, když se vracel z procházky.

Zkopali ho a sebrali mu doklady, mobilní telefon a osm tisíc korun z invalidního důchodu, který si krátce předtím vyzvedl na poště. V bezvědomí ho objevila sousedka, která ho vzkřísila a zavolala pomoc.

"Na schodech jsem potkal dva lidi. Slušně jsem je pozdravil. Místo odpovědi jsem dostal ránu do hlavy a svalil se na zem. Slyšel jsem mužský hlas, jak říká 'dělej'. Vnímal jsem, jak mě někdo šacuje. Prosil jsem, aby mě nechali být, že si mohou vzít všechno, co u sebe mám. Pak přišel kopanec do hrudníku a už si jen pamatuji, jak na mne mluví nějaká žena a ptá se, co mi je,“ popsal tehdy Pechman průběh přepadení.

Z policejního vyšetřování ale příliš nadšený nebyl. Když se vrátil z nemocnice, kriminalisty dokonce vykázal ze svého bytu s tím, že už ví, kdo ho přepadl, ale jeho jméno neprozradí. "Doslova řekl, že už nechce, aby policie případ dál vyšetřovala. Jméno pachatele prý zná, ale policistům ho neprozradí,“ sdělil Ibehej.

Později invalida zase začal s policisty spolupracovat. "U výslechu pak uvedl, že pachatele nezná,“ doplnil Ibehej.

Případ vzbudil vlnu solidarity

Případ zbitého a oloupeného slepce mezi lidmi vyvolal vášnivé reakce a zároveň rozpoutal vlnu solidarity. Například zaměstnanci Plzeňských služeb mezi sebou vybrali osm tisíc korun a peníze Pechmanovi předali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám