Hlavní obsah

Policie odložila podezřelou smrt dívky po srážce s vlakem

Právo, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nešťastná náhoda bez cizího zavinění. Policie tímto rozhodnutím odložila případ dívky Michaely (21) ze Středočeského kraje, kterou loni na začátku prosince usmrtil vlak na Kolínsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie nicméně vzbuzovala podezření. Michaela přebíhala trať se svým přítelem Petrem (28). Zatímco jemu se podařilo koleje přeběhnout, Michaela to nestihla a smetl ji projíždějící rychlík.[celá zpráva]

Mužovo chování na sociálních sítích po nehodě rozlítilo blízké okolí Michaely i část veřejnosti. Mladík, který s přezdívkou Chrisantem provozuje web o duchovní sféře, napsal, že to není tragédie a Míša už je tam, kde chtěla být.

„Mám hlubokou důvěru, že Míšina duše je nyní přesně tam, kde chce být, v dokonalém Světle a Lásce, jen k tomu již nepotřebuje své fyzické tělo,“ napsal s tím, že to nevnímá jako katastrofu, protože „všechno je vždycky v pořádku“.

Experiment s halucinogeny 

Zveřejnil také fotky osudného místa. Studentka designu Michaela měla s Petrem rovněž zkušenost se seancemi, vedenými dříve souzeným Petrem Chobotem, který se označuje jako terapeut a biolog. Na akcích se údajně také experimentuje s halucinogeny.

Blízcí Michaely na internetu psali o podezření, že mohla být pod vlivem nějakých látek. Policie ale drogy vyloučila a případ srážky s vlakem minulý týden odložila, protože se nezjistilo, že by na úmrtí měl podíl někdo další.

„Soudní pitva neprokázala, že by se v krvi dívky nacházely jakékoli toxikologicky významné látky, které by měly ovlivnit chování osoby,“ sdělila ve středu Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám