Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče mustangu za tragickou nehodu. Jel moc rychle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Policie obvinila 30letého řidiče Fordu Mustang, který boural ve Špindlerově Mlýně. Při nehodě zahynul zástupce ředitele vojenského zpravodajství Milan Jakubů (49), jeho spolujezdkyně byla těžce zraněna. Znalec uvedl, že řidič jel příliš rychle a vyjel do protisměru.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný mustang.

Článek

„Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 30letého řidiče vozu Ford Mustang pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Na základě předběžných zjištění znalce bylo prokázáno, že rychlost pohybu vozu přesahovala výrazně nejvyšší povolený limit,“ informovala mluvčí policie Eva Prachařová.

Policie vyslechla řidiče mustangu, který boural ve Špindlerově Mlýně

Krimi

Znalec dále uvedl, že auta byla v dobrém technickém stavu a neměla poruchu. Podle něj byl jedinou příčinou nehody způsob jízdy řidiče mustangu, který vjel do protisměru a střetl se s protijedoucí Škodou Rapid.

Nehoda se stala na konci září. „My jsme nezávodili. Nedocházelo tam k předjíždění. Byli jsme za sebou,“ tvrdil tehdy řidič mustangu o tragédii.

Zároveň účastník špindlerovského srazu sportovních vozů vzkázal generálově rodině prostřednictvím médií upřímnou soustrast. „Mrzí mne to a chtěl bych té rodině být co nejvíc nápomocen. Protože je to neodpustitelné,“ vzkázal ještě v době své krátké hospitalizace řidič.

Řidičem rapidu, který zemřel při srážce s mustangem u Špindlu, byl brigádní generál Jakubů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám