Hlavní obsah

Policie obvinila muže kvůli smrti 18letého mladíka ve výkopu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dvou- až osmileté vězení hrozí 56letému muži v souvislosti s loňským sesunutím zdi během oprav bytového domu v Třebechovicích pod Orebem. Policisté muže obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Muže zavalila zeď ve sklepě.

Článek

„Muž jako osoba zodpovědná za provádění stavebních prací hrubě porušil zákony o bezpečnosti práce tím, že řádně nezajistil stěny výkopu. Tím došlo k sesuvu boční cihlové zdi. Ta zavalila mladého muže (18), který na místě zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Mladíka na Hradecku zavalila ve sklepě zeď, jeho tělo vyprošťovali přes 12 hodin

Krimi

K neštěstí došlo loni v úterý 6. srpna ve sklepních prostorách domu na nároží ulic Hradecká a Družstevní práce v Třebechovicích pod Orebem. Zřícená stěna však stála mimo prostory domu, zhruba 15 metrů před domem pod chodníkem. Díky tomu nebyla narušena statika celé budovy.

Zásah trval 12 hodin

Na místo ihned vyrazili hasiči i zdravotníci, práci jim ale od počátku ztěžovaly podmínky na místě. Zavalený prostor byl velmi úzký, stále také hrozilo další sesutí okolních zdí. I poté, co se potvrdilo, že muž zranění podlehl, záchranářské práce pokračovaly.

„Když se ale hasiči dostali k místu závalu, zjistili, že další nosná zeď je velice nestabilní a prostor je pro jejich další zásah nebezpečný. Na další práce proto byla povolána těžká technika, konkrétně sací bagr a univerzální dokončovací stroj,“ uvedla tehdy mluvčí hasičů Martina Götzová.

Náročný zásah trval déle než 12 hodin. Tělo mrtvého muže se jednotkám podařilo vyprostit až v nočních hodinách, kolem 22. hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám