Hlavní obsah

Mladíka na Hradecku zavalila ve sklepě zeď, jeho tělo vyprošťovali přes 12 hodin

Právo,
Hradec Králové
Aktualizováno

Hasiči v Třebechovicích pod Orebem na Královéhradecku se snažili v úterý vyprostit muže, kterého zavalila zeď. K neštěstí došlo ve sklepních prostorách domu v Hradecké ulici. Osmnáctiletý mladík svým zraněním podlehl. Jeho tělo hasiči za pomoci těžké techniky vyprostili až večer po 12 hodinách.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči vyprošťují zavaleného mužeVideo: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

K neštěstí došlo ve sklepních prostorách domu na nároží ulic Hradecká a Družstevní práce. Dům je obydlený a zvenčí nejeví známky rekonstrukce. „Zhruba o půl desáté jsme přijali oznámení, že došlo k sesuvu zdiva, pod kterým zůstala jedna osoba zavalena,“ sdělila mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Práci záchranářů od počátku ztěžovaly podmínky na místě. Zavalený prostor byl velmi úzký a omezoval pohyb záchranářů, stále také hrozilo další sesutí okolních zdí.

„Po více než dvanáctihodinovém zásahu se nám podařilo tělo zavaleného člověka vyprostit. Pomocí sacího bagru jsme ve spolupráci s hasiči záchranného útvaru odsáli asi čtyři kubíky suti a zeminy,” řekla ve 22:15 mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasiči za pomocí těžké techniky také rozebrali nestabilní strop v místě závalu. Než se jednotky hasičů vrátily na základny, místo zabezpečily.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dům, kde došlo k zavalení.

„Policie zabezpečila cestu statikovi na místo, aby pomohl hasičům při záchranných pracích. Regulovali jsme také dopravu, která byla omezena, zabezpečili jsme dotčený prostor, aby se do něj nikdo nedostal,“ dodala mluvčí.

I poté, co se potvrdilo, že muž zranění nepřežil, pokračují záchranářské práce. „Když se hasiči dostali k místu závalu, zjistili, že další nosná zeď je velice nestabilní a prostor je pro jejich další zásah nebezpečný. Na další práce proto bude povolána těžká technika,” uvedla před 14:00 Götzová. Okolnosti a zejména příčinu neštěstí bude vyšetřovat policie.

U podobného zásahu byli tři dny hasiči na Břeclavsku. Muž tam byl zavalen ve studni, hasiči ho vytáhli z hloubky 10 metrů v pondělí večer mrtvého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám