Hlavní obsah

Policie obvinila muže a ženu, kteří se zabarikádovali v domě v Kobylí a hrozili střelbou

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kobylí/Břeclav
Aktualizováno

Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí manželům z Kobylí na Břeclavsku, kteří se ve čtvrtek po konfliktu s exekutorem zabarikádovali v domě a hrozili střelbou. Policie je obvinila hned z několika trestných činů a vyšetřovatel zahájil v pátek trestní stíhání obou manželů. Čtvrteční konflikt si vyžádal nasazení zásahové jednotky, která dvojici zpacifikovala.

Foto: Policie ČR

Policie zasahovala v Kobylí na Břeclavsku, kde se v domě zabarikádoval ozbrojený muž

Článek

„Jednapadesátiletého muže jsme obvinili ze tří trestných činů. Jedná o obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a vydírání. Devětačtyřicetiletou ženu jsme obvinili ze dvou trestných činů, a to z obecného ohrožení a vydírání,“ uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová. Ke státnímu zástupci pak policie doručí návrh na uvalení vazby. Rozhodovat bude soud.

Manželé se ve čtvrtek dostali do sporu s exekutory. Odmítli vyklidit nemovitost, ke které již pravomocně nemají vlastnická práva a neplatili nájem. Exekutor, který s nimi měl již v dubnu konflikt, je vyzval k vyklizení domu. Bez ohledu na přítomnost policie manželé odmítli a muž hrozil zbraní. Zabarikádoval se uvnitř a nereagoval ani na snahu policejního vyjednavače o klidné řešení situace.

Muž ale nebyl jediný, kdo mohl být potenciálně nebezpečný. Stejně naladěná byla i žena. „Říkala, že pokud tam bude nějaký zásah, že tu zbraň také bude schopna použít,“ připomněla její roli v incidentu mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie zasahovala v Kobylí na Břeclavsku, kde se v domě zabarikádoval ozbrojený muž

Když selhalo policejní vyjednávání, přišla na řadu zásahová jednotka. Za použití třaskavých dělobuchů vpadla do domu a oba zajistila. Na poslední chvíli, protože muž pustil plynové spotřebiče a chtěl dům zapálit. To už ale nestihl.

Muž se při incidentu lehce zranil, ošetřili jej v nemocnici. O ženu se postarali záchranáři na místě. Teď celou událost bude muset řešit soud, který je může potrestat až osmiletým vězením.

Případ podle mluvčí Exekutorské komory České republiky Martiny Houškové začal prodejem domu synem manželů. Ti sice mohli v domě dál žít jako nájemníci, nájem ale neplatili a chtěli zpochybnit kupní smlouvu. Soud ale prohráli. Když i pak odmítli akceptovat stav věci, začalo řízení o vyklizení domu. I v tom manželé neuspěli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám