Hlavní obsah

Policie obvinila matku pětiletého Matěje, který vypadl z vlaku

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policisté v pondělí obvinili matku pětiletého Matěje Chrásteckého z ublížení na zdraví. Hrozí jí až pět let vězení. Matěj se matce ztratil v červnu cestou ve vlaku. Tělo malého chlapce nalezli policisté po několikadenním pátrání u železniční trati. Ženě hrozí peněžitý trest nebo vězení až na pět let.

Článek

"Sedmatřicetiletá matka Matěje si rozhodnutí o zahájení trestního stíhání převzala v úterý. Je obviněna z trestného činu ublížení na zdraví, kterého se dopustila 12. června při cestě vlakem ze Zábřehu na Moravě do Olomouce," doplnila mluvčí.

"Matka po nálezu potvrdila, že se jedná o jejího pohřešovaného syna. Pitva zjistila, že bezprostřední příčinou smrti bylo poranění mozku, zlomenina klenby a spodiny lebeční. Další zranění odpovídala pádu z jedoucího vlaku," uvedla mluvčí.

Vlaková souprava, kterou rodina cestovala, nemá zabezpečovací zařízení znemožňující otevření dveří vagónu za jízdy. Na vlaku nebyla podle policie zjištěna žádná technická závada, která by měla podíl na vypadnutí dítěte z vlaku.

Matce chlapce hrozí za to, že nezajistila dostatečný dohled, trest od šesti měsíců do pěti let nebo peněžitá pokuta.

Do rozsáhlé pátrací akce bylo každý den zapojeno několik desítek policistů, kterým od druhého dne pomáhal vrtulník. Policie vyvěsila v Olomouci letáky a vyšetřovala i možnost, že se stal chlapec obětí trestného činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka zmizelého chlapce z vlaku zažívá muka

Policie i ve středu marně pátrala po pětiletém Matěji Chrásteckém, který se v pondělí odpoledne ztratil své mámě při cestě ze Zábřehu na Šumpersku do Olomouce....

Výběr článků

Načítám