Hlavní obsah

Policie obvinila devět lidí z pražského magistrátu kvůli dotacím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie minulý týden obvinila devět lidí z pražského magistrátu v souvislosti s rozdělováním dotací pro sport. Kauza souvisí s loňským zásahem na úřadu, uvedl v pondělí server Seznam Zprávy. Případ dozoruje pražské městské státní zastupitelství.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru zatím není jasné, kdo obvinění čelí. Případ souvisí se zásahem Národní centrály proti organizovanému zločinu z loňského června, kdy šlo o vyšetřování grantové komise.

Žalobce vyhověl stížnosti Pelty, nové stíhání za korupci je prý zbytečné

Krimi

Policisté v civilu tehdy předvolali k výslechu několik politiků, například nyní již bývalého zastupitele Karla Březinu (ČSSD), Antonína Lébla (ANO), Petra Dolínka (ČSSD) nebo Jiřího Haramula (ANO). Například Březinův advokát Seznamu řekl, že ho klient nekontaktoval a neví o tom, že by byl obviněn.

Mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala serveru řekl, že obvinění jsou stíháni kvůli zneužití pravomoci úřední osoby, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám