Hlavní obsah

Policie obvinila 40 bývalých zastupitelů Prahy 11 kvůli prodeji majetku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinili 40 bývalých zastupitelů Prahy 11 a jednoho zaměstnance tamní radnice kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního majetku v letech 2010 a 2011. Škoda činí téměř 20 miliónů korun. Informoval o tom ve středu Český rozhlas.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí pražského městského zastupitelství Štěpánka Zenklová uvedla, že podezřelí schválili prodej v rozporu se zákonem o hlavním městě Praze. Nyní čelí obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby a z porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Policisté z Útvaru odhalování organizovaného zločinu zasahovali na radnici Prahy 11 loni na podzim, kdy si odnesli údajně dokumenty a počítače z majetkoprávního odboru.

Starosta Dalibor Mlejnský tehdy uvedl, že si policisté vzali dokumenty týkající se úplatného převodu majetku za posledních šest let a privatizace bytů.

Opoziční zastupitelé Mlejnského a vedení Prahy 11 dlouhodobě kritizovali za některé zakázky nebo prodeje pozemků. Mlejnský vždy kritiku odmítal. Zastupitelů v Praze 11 je 45.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám