Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat sexuologa Weisse za tragickou nehodu

Pelhřimovská policie navrhla obžalovat dvaašedesátiletého řidiče vozu Jaguar kvůli loňské tragické dopravní nehodě u obce Rynárec na Pelhřimovsku. Mluvčí krajské policie Dana Čírtková to v úterý uvedla v tiskové zprávě. Podle dřívějších informací médií jde o známého sexuologa Petra Weisse.

Foto: Prima TV

Následky tragické dopravní nehody mezi obcemi Rynárec a Houserovka na Pelhřimovsku

Článek

Jeho vůz narazil loni v září do auta se třemi cestujícími. Dva lidé zemřeli, další žena byla těžce zraněna. Řidič čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny mu hrozí trest až šestileté vězení.

Foto: Václav Pergl, Právo

Profesor Weiss na úterní tiskové konferenci o sexu.

Pelhřimovští kriminalisté ukončili vyšetřování případu koncem minulého týdne. Vyšetřovací spis předali okresnímu státnímu zastupitelství v Pelhřimově v pondělí. „Případ tragické dopravní nehody byl pro vyšetřovatele složitý a časově náročný, a to především s ohledem na potřebu vypracování několika znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví,” uvedla Čírtková.

Dva mrtví a těžce zraněná

Obviněný se podle policie při jízdě dostatečně nevěnoval řízení vozidla a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozu a stavu silnice.

Nehoda sexuologa Weisse - BEZ ZNĚLKY KRIMI ZPRÁVVideo: Prima FTV

Nehoda se stala 16. září kolem 17:00. Řidič jaguaru jel od Rynárce po silnici III. třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus.

Jeho pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, pětadvacetiletá cestující na zadním sedadle podlehla zranění v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá žena na předním sedadle. Podle médií šlo o členy jedné rodiny, přežila jen matka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám