Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat muže, který na útěku z léčebny znásilnil chlapce

Praha

Policie navrhla obžalovat 41letého muže ze znásilnění nezletilého chlapce, ke kterému došlo, když byl muž na útěku z psychiatrické léčebny. Přes mobilní aplikace muž obtěžoval také další děti. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V minulých dnech podali policisté na Městské státní zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby jednačtyřicetiletého muže, kterého viní z toho, že v několika případech kontaktoval skrze mobilní aplikaci nezletilé chlapce a komunikoval s nimi sexuální témata včetně posílání obrazového materiálu se sexuální tématikou,“ uvedl Daněk.

Muž na útěku z psychiatrické léčebny znásilnil v Praze dítě

Krimi

Podle něj bylo nejmladšímu chlapci, se kterým komunikoval, teprve osm let. S jiným chlapcem se podle kriminalistů sešel v době, kdy byl na útěku z psychiatrické léčebny v Kosmonosech, a znásilnil ho.

Muž byl již počátkem roku obviněn z trestných činů zneužití dítěte k výrobě pornografie, ohrožování výchovy dítěte a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až 12 let vězení. Momentálně je muž ve vazbě.

Smrt ženy v Kosmonosech policie vyšetřuje jako vraždu, podezírá dívku

Krimi

Případy se odehrály loni. Policisté v Mladé Boleslavi nejprve vyšetřovali komunikaci muže s dětmi přes internet, s nimiž si psal od loňského června. Navíc si prodlužoval vycházky a nevracel se ve stanovený čas. Kvůli tomu ho policie vyšetřovala pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Během vyšetřování se však přišlo na to, že se dopustil znásilnění, které začala vyšetřovat pražská policie. Pochybení léčebny policisté již tehdy nezjistili. Její vedení uvedlo, že léčebna není vězení a pacienti dostávají vycházky.

„V této souvislosti apelujeme na rodiče, aby více věnovali pozornost svým dětem a měli přehled, s kým komunikují,“ upozornil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám