Hlavní obsah

Policie našla na jezeře na Teplicku těla báňských potápěčů

Teplice
Aktualizováno

Policisté ve středu v jezeře Barbora na Teplicku našli obě těla potápěčů, která od úterka hledali. K objasnění příčin úmrtí byla nařízena pitva.

Policie hledá v jezeře Barbora u Teplic ztracené potápěčeVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„V současnosti se těla vyprošťují a budou se dostávat ke břehu, je přítomen soudní znalec, který zaznamená hodnotu všech přístrojů,” řekl mluvčí policie Daniel Vítek.

Bánští záchranáři trénovali v Barboře od úterního rána. Policii zavolali její členové poté, co se ze čtyř mužů z vody vynořili pouze dva. Na místo vyrazili policejní potápěči, kteří později povolali specialisty z Brna. Ti se speciálními přístroji hledali pohřešované do úterních večerních hodin a znovu ve středu od rána.

Okolnosti události vyšetřuje policie.

Potápěči mají na Barboře školící středisko. Ve vodě je vytyčený cvičný polygon, který na hladině vymezují bójky. Právě mezi nimi se se pohybují čluny záchranářů.

Umělá vodní nádrž Barbora, která vznikla v 70. letech minulého století zatopením stejnojmenného hnědouhelného lomu, má rozlohu 65 hektarů a místy je hluboká až 60 metrů. Je oblíbeným rekreačním místem pro lidi z celého Teplicka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám