Hlavní obsah

Policie našla mrtvého vodáka, hledala ho od začátku června

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Policie potvrdila nález těla 47letého muže, který 2. června zmizel ve vodách řeky Metuje u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Spolu s dalšími kamarády tehdy sjížděl rozvodněnou řeku. U Bartoňova mostu se dostali do peřeje a převrhli se. Třem lidem se podařilo dostat na břeh, čtvrtý zůstal pod vodou a ztratil se.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tělo řeka vydala až o 40 kilometrů níž ve vodách řeky Labe v Předměřicích nad Labem na Královéhradecku. U předního česla vodní elektrárny našel mrtvého muže zaměstnanec elektrárny už v sobotu ráno.

„K objasnění bezprostřední příčiny a doby smrti byla nařízena soudní pitva. Na základě jejích výsledků pak bylo ukončeno pátrání po totožnosti mrtvého s tím, že se skutečně jedná o 47letého vodáka, který 2. června zmizel ve vodách Metuje po převrhnutí loďky,“ potvrdila mluvčí policie na Královéhradecku Lenka Burýšková.

K nešťastné události došlo poté, co se řeky na východě Čech rozvodnily po prudkých nočních přívalových deštích. Nezodpovědní vodáci se spustili ve dvou lodích v Pekle a chtěli plout do Nového Města nad Metují. Pátrací akce, která se po jejich převrhnutí rozběhla, trvala několik dní, avšak bez výsledku.

V Královéhradeckém kraji si záplavy na začátku června vyžádaly celkem tři mrtvé. Kromě tohoto vodáka zemřel také muž, jehož tělo našla svědkyně v Klínovém potoce v Krkonoších, a další, jehož tělo záchranáři vytáhli z Úpy v Trutnově.

Reklama

Výběr článků

Načítám