Hlavní obsah

Policie má portrét muže, který chtěl unést osmiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policie v pátek zveřejnila portrét mladíka, který ve středu v Ořechově na Brněnsku zatáhl do auta osmiletou dívku. Ta se mu naštěstí vysmekla a utekla. Podle policistů jde zřejmě o pedofila.

Článek

Policisté podobiznu sestavili na základě popisu svědků. Mladík je podle policistů ve věku 25 až 30 let, je vysoký asi 175 až 180 centimetrů a má tmavě hnědé, středně husté vlasy.

V inkriminované době měl na sobě šedou mikinu nebo triko s dlouhým rukávem a světle modré rifle.

"Intenzivní šetření dále pokračuje a zpracovávají se i poznatky od občanů, kteří se ozvali na základě i výzvy ve sdělovacích prostředcích," uvedla mluvčí policie Andrea Straková.

Muž chtěl násilím donutit osmiletou dívku v Ořechově na Brněnsku, aby s ním sedla do auta. Dívka se vracela ze školy a v Divadelní ulici před číslem 18 u ní zastavilo tmavé vozidlo. Řidič chtěl dívku vlákat dovnitř. Když dítě neposlechlo, násilím je vtlačil na zadní sedadlo.

„Dívce se však podařilo z auta utéct. Neznámý muž se ve slepé ulici s vozidlem otočil, vyhodil z něj batoh a z místa ujel,“ popsala Straková.

Policie žádá občany, aby jakékoliv bližší informace, které by mohly kriminalistům pomoci při pátrání, zejména poznatky týkající se řidiče, typu vozidla, registrační značky či dalším směru jízdy, podali na telefonních číslech 974 625 940, 974 621 326, případně mohou využít tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám