Hlavní obsah

Policie Janouškovu oběť nevyslechla, žena se na to necítila

Právo, jt
Praha
Aktualizováno

Policie v úterý oproti původním plánům nevyslechla ženu, kterou koncem března po banální dopravní nehodě srazil opilý lobbista Roman Janoušek. Policisté sice za zraněnou cizinkou do nemocnice dorazili, podle jejího advokáta Josefa Lžičaře ale kvůli aktuálnímu špatnému psychickému stavu ženy odešli s nepořízenou.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek

Článek

„Má klientka se na výslech necítila, nebyla v pořádku,“ řekl k pokusu o výslech Lžičař s tím, že roli sehrálo zřejmě i nemocniční prostředí. Znovu by tak měla být vyslechnuta až během příštího týdne. „Je pravděpodobné, že se tak stane až poté, co bude propuštěna z nemocnice,“ poznamenal právník.

Policisté z Hradce Králové, kteří nehodu kontroverzního podnikatele na příkaz policejního prezidenta vyšetřují, tak zatím nemají v ruce výpověď ani jednoho z aktérů celého incidentu, Janoušek totiž sice u výslechu byl, ale vypovídat na radu svého advokáta odmítl.

Pražští policisté ho vyslechli už bezprostředně po nehodě, tehdy byl ale ještě pod vlivem alkoholu.

Právu potvrdil Janouškův advokát Vít Široký, že podnikatel ani na policii po nehodě nic důležitého neřekl. „My jsme využili práva a nevypovídali jsme. Nic neříkal,“ uvedl Široký. To vysvětluje i policejní údaj, že celý Janouškův výslech v Kongresové ulici trval pouhou čtvrthodinu.

Kvůli zpackanému šetření nehody teď šest pražských policistů čelí kázeňskému řízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám