Hlavní obsah

Policie hledala štěnice v Ústavu pro studium totalitních režimů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie ve čtvrtek ráno prověřovala, zda se v Ústavu pro studium totalitních režimů v metropoli nenachází odposlouchávací zařízení. Žádné štěnice nalezeny nebyly.

Článek

Policistům zavolal s žádostí o prověření objektu někdo z instituce, kdo to ale byl, policisté neupřesnili. Ještě během dopoledne policisté prohledávané prostory opět uvolnili.

"Mohu potvrdit, že jsme po přijetí oznámení provedli zákonné úkony, žádné odposlouchávací zařízení jsme ale nenašli," řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.Jak Právo informoval mluvčí ÚSTR Jiří Reichl, nový ředitel by se měl funkce ujmout 15. srpna, jeho funkční období potrvá pět let. Zájemci se mohou hlásit do 12. července, řízení bude dvoukolové, součástí druhého kola výběru bude pohovor Rady ústavu se všemi uchazeči, kteří prošli prvním kolem.

Rada bude vybírat nového šéfa

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) ve středu rozhodla o vypsání výběrového řízení na nového ředitele. [celá zpráva]

Funkci prozatímně vykonává 27letý vědecký pracovník ústavu Zdeněk Hazdra, který se jí ujal v polovině května po odvolání historika Jiřího Pernese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám