Hlavní obsah

Ústav pro studium totalit vypsal výběrové řízení na nového ředitele

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) ve středu rozhodla o vypsání výběrového řízení na nového ředitele. Funkci prozatímně vykonává 27letý vědecký pracovník ústavu Zdeněk Hazdra, který se jí ujal v polovině května po odvolání historika Jiřího Pernese.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pernes

Článek

Jak Právo informoval mluvčí ÚSTR Jiří Reichl, nový ředitel by se měl funkce ujmout 15. srpna, jeho funkční období potrvá pět let. Zájemci se mohou hlásit do 12. července, řízení bude dvoukolové, součástí druhého kola výběru bude pohovor Rady ústavu se všemi uchazeči, kteří prošli prvním kolem.

Požadovat se bude kromě vysokoškolského vzdělání v oblasti moderní historie také nejméně tříletá praxe v řídící funkci, znalost angličtiny a občanská bezúhonnost. Všichni uchazeči by kromě životopisu měli předložit také vlastní koncepci dalšího rozvoje ústavu.

Součástí přihlášky má být i čestné prohlášení, že aspirant nebyl od 25. února 1948 do 15. února 1990 členem nebo kandidátem komunistické strany, absolventem politických, bezpečnostních a vojenských vysokých škol nebo spolupracovníkem tajných služeb celého bloku Varšavské smlouvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám