Hlavní obsah

Policie hledala 9letou holčičku zbytečně, otec o ni věděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Zcela zbytečně svolali ve čtvrtek večer ústečtí policisté rozsáhlou pátrací akci, která měla za cíl najít pohřešovanou devítiletou Marii Adamcovou. Dívka spala u známých a její otec o tom věděl. Podle policie mu to řekl muž, u kterého dítě pobývalo.

Foto: Jan Tykvart

Jeden odevzdaný mobil znamená 10 Kč, které poputují na nákup stanů, bot, dalekohledů a další výstroje pro strážce biosférické rezervace Dja

Článek

Dívčino zmizení nahlásili rodiče ve středu večer. Marie ve čtvrtek nebyla ani ve škole. Večer se proto sešli policisté, kteří začali připravovat pátrací plán. Po odvysílání zprávy v televizi se policii ozvala její starší kamarádka s tím, že ví, kde Marie je.

"Otec o pobytu dcery věděl už od odpoledne. Náhodou se totiž potkal s oním známým, který mu řekl, že jeho dcera je u nich," uvedl v pátek Oldřich Slabý z ústecké policie.

Otec nechal policisty dál pátrat

Dívka, která žije v sociálně slabé rodině, si ve středu odpoledne hrála u své kamarádky. Od ní ale domů nešla. Místo toho zamířila ke známému, kde už v minulosti několikrát přespávala. Přestože byl podle policie několikrát odsouzen, nehrozilo jí u něj žádné nebezpečí. Otec se se známým potkal druhý den. Přestože tehdy už věděl, že dítě je v pořádku, policie se to nedozvěděla a pátrala dál.

Marie může být rodičům odejmuta

Již dříve se uvažovalo o tom, že Marie bude rodičům odejmuta. "Nyní se to rozhodnutí příslušných úřadů zřejmě urychlí," uvedl Slabý s tím, že v rodině je celkem šest dětí a "rodiče často navštěvují restaurace a požívají alkohol".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám