Hlavní obsah

Policie hledá svědky požáru kostela sv. Michaela

Praha

Pražská policie hledá svědky středečního požáru kostela sv. Michaela v zahradě Kinských v Praze. Zájem má o fotografie i videa z okolí těsně před požárem. Příčinu požáru stále vyšetřuje.

Požárem zničený kostel v PrazeVideo: HZS Praha

 
Článek

„Žádáme případné svědky, kteří se pohybovali v okolí kostela těsně před požárem a mají informace, fotky či videozáznamy, které by výraznou měrou přispěly k objasnění příčin požáru, aby kontaktovali linku tísňového volání 158,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Hasiči ukázali záběry z vyhořelého kostela v Praze

Krimi

Ve čtvrtek hasiči uvedli, že za požárem zřejmě stojí technická závada nebo lidská chyba. V kostele nebyla elektroinstalace, byla tam  však mobilní elektrocentrála. Škoda zatím vyčíslena nebyla.

V pražské zahradě Kinských shořel kostel sv. Michaela

Krimi

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky se protipožární předpisy vztahují na rok, kdy byl kostel postaven. „Ve chvíli, kdy není rekonstrukce, tak to takhle zůstává,“ dodal s tím, že právě proto hasiči doporučují ochranu památek zrevidovat.

Na obnovu poničeného kostela chystá magistrát veřejnou sbírku. Kostel sv. Michaela byl dřevěný pravoslavný chrám postavený v druhé polovině 17. století na Ukrajině. V první polovině 20. století byl rozebrán a převezen do zahrady Kinských a stal se součástí sbírek Národopisného muzea.

Plameny zničily kostel ze 17. století.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám