Hlavní obsah

Policie hledá svědky hromadné bitky na Přerovsku, při které se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policie žádá svědky hromadné bitky v Kojetíně na Přerovsku o fotografie a videa z incidentu. Minulý pátek se tam střetly dvě skupiny místních. Vyzbrojeni byli teleskopickými obušky, sekerou nebo plynovou pistolí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté incident vyšetřují pro podezření ze tří trestných činů, dosud nebyl nikdo obviněn, řekla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Rvačka se odehrála v pátek 7. června v Kojetíně na Masarykově náměstí od 20:30 do 20:50. "Na případu a jeho řádném objasnění policisté pracují. Vzhledem k tomu, že potřebujeme získat co nejvíce informací a materiálu k útoku, který se v Kojetíně odehrál, obracíme se s žádostí o pomoc na širokou veřejnost," uvedla mluvčí.

Policisté žádají případné svědky, kteří se nacházeli na místě incidentu a pořídili si záznam na mobilní telefon nebo fotografie události, aby je kriminalistům poskytli a zaslali. "Tyto pořízené záznamy nám mohou významně pomoci s rychlejším objasněním případu a usvědčením viníků," doplnila mluvčí.

Nahrávky lze poslat na adresu video158@email.cz, doplnila mluvčí.

Střelba z pistole

Policie již dříve uvedla, že skupina pěti mužů nejprve za pomoci kovových tyčí, sekery a teleskopického obušku poškodila vozidlo Škoda Octavia tím, že mu rozbila okna, urazila zpětná zrcátka, promáčkla dveře a rozbila přední a zadní světla.

Útočníci poté napadli třicetiletého muže, kterého nejméně dvakrát udeřili kovovou tyčí do hlavy a zblízka na něj dvakrát vystřelili z plynové pistole. Zranění utrpěl podle policie i další, o dva roky mladší muž. Agresivní skupina také slovně urážela a vyhrožovala obyvatelům jednoho z domů.

Případ policisté vyšetřují jako trestné činy výtržnictví, poškození cizí věci a pokus těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Na vozidle podle Zajícové vznikla škoda předběžně za 30 000 korun. Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka se do incidentu zapojily dvě skupiny romských obyvatel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám