Hlavní obsah

Policie hledá nebožtíka, který má v Jihlavě náhrobek s datem úmrtí 12.12.2012

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kuriózní případ mají na stole jihlavští kriminalisté. Hledají člověka, který komusi naplánoval smrt a dotáhl to až k instalaci náhrobní desky. Muži zákona mají nyní za úkol zjistit, zda šlo o hloupý vtip, či zda nejde o signál daleko vážnější.

Foto: Jana Pechová, Právo

Záhadný hrob na jihlavském hřbitově

Článek

Kamennou desku s mužským jménem a život ohraničujícími daty, z nichž druhý je ještě budoucností, objevil na jihlavském Ústředním hřbitově badatel Vilém Wodák. Všiml si totiž, že podle údajů vytesaných do kamene 56letý člověk na den své smrti teprve čeká. Tím dnem má být magické datum 12. 12. 2012.

„Oznámení o případu jsme přijali a zabýváme se jím,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Napovědět zatím mohla jen to, že kriminalisté zkoumají, zda se za vším neskrývá protiprávní jednání.

Za pojmem protiprávní jednání se přitom může skrývat cokoli od přestupku po trestný čin. O tom, zda se čerstvé vyšetřování případu někam kloní, však zatím policisté mlčí.

„Vlastníkem hrobu a pronájemcem místa je člověk žijící v České republice, ale mimo území kraje Vysočina. Nemáme na něj jiný kontakt než adresu trvalého bydliště. Na tu jsme odeslali doporučený dopis se žádostí o informaci, zda o desce se záhadným údajem ví. Na odpověď zatím čekáme,“ sdělil ředitel Správy městských lesů Jihlava, která má v kompetenci i jihlavské hřbitovy, Václav Kodet.

Lidé zainteresovaní do případu vesměs předpokládají, že jde o nevkusný žert, jehož široká publicita je přesně to, oč autorovi běží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám