Hlavní obsah

Policie hledá nebezpečnou schizofreničku, vysadila léky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Už pátý den policie pátrá po 21leté dívce z Karlových Varů, která trpí závažnou psychickou poruchou. Sabina Khalimbeková odešla ze svého bydliště ve Waldertově ulici minulou sobotu a od té době nedala o sobě žádnou zprávu.

Článek

Mladá schizofrenička může být pro okolí nebezpečná, už tři měsíce totiž nebere léky, které jí mají nemoc tlumit.

„Pohřešovaná žena je střední postavy, má hnědé oči a černé dlouhé vlasy. Zvláštním znamením jsou dvě piercingové kuličky v pupíku. Na sobě měla modré džíny, sportovní stříbrné boty, modrý svetr a hnědou bundu s kapucí,“ popsal hledanou ženu policejní mluvčí Pavel Valenta.

Podle něho kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátraní a jakékoliv poznatky o jejím pohybu mohou lidé volat na linku 158 nebo přímo pátracímu týmu na číslo 974 336 351.

Schizofrenie často vede až k úplné ztrátě smyslu pro realitu a celkovému rozpadu osobnosti. Projevuje se halucinacemi a bludy. Lidé postiženi touto poruchou bývají přesvědčeni o tom, že jim někdo usiluje o život, anebo že se proti nim chystá spiknutí. Řídí se hlasy, které jim našeptávají, co mají dělat. Zpravidla je nabádají k sebevraždám nebo k ubližování druhým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám