Hlavní obsah

Policie hledá násilníka, který zabil a odvezl psa

Právo, jr
Zlínsko

Na dvorku domu v Halenkovicích na Zlínsku někdo minulý týden o víkendu zabil psa, kterého pak odvezl neznámo kam. V pátek o tom informovala zlínská krajská policie. Ta žádá případné svědky s pomocí při pátrání po pachateli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Neznámý pachatel v obci Halenkovice vnikl v noci ze soboty na neděli na konci února na oplocený pozemek rodinného domu a usmrtil tam desetiletého psa,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Pachatel tělo žlutého labradorského retrívra táhl přes celý dvůr až k silnici před domem, kde jej podle policistů pravděpodobně naložil do auta a odjel neznámo kam.

I když policisté tělo zvířete nemají, ze stop na místě lze podle nich jednoznačně usuzovat, že nepřežilo.

Pachateli hrozí až tři roky za mřížemi

„Intenzivně pátráme po pachateli, který spáchal tak hrůzný skutek a svým jednáním se dopustil hned tří trestných činů. Až tříletý trest hrozí nyní pachateli za spáchání trestného činu porušování domovní svobody, krádež a týrání zvířat,“ řekla mluvčí.

Policisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Podle Javoříkové by pro ně bylo velkou pomocí svědectví občanů.

„Proto prosíme svědky, kteří by mohli k případu, který se stal v noci ze soboty 25. února na neděli 26. února, poskytnout informace, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ uzavřela Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám