Hlavní obsah

Policie hledá lupiče, který přepadl několik heren

Právo, hon
Ostrava

Po dosud neznámém pachateli, který v Ostravě s nožem v ruce přepadl několik barů a heren, pátrá policie. Podle způsobu provedení i podle záznamů z kamer stojí za všemi případy stejný pachatel.

Článek

„V některých případech muž užil k pohrůžce blíže nezjištěný ostrý předmět, jindy použil nůž. Způsob spáchání zločinů byl obdobný, muž hrozil barmankám nožem či blíže nezjištěným ostrým předmětem, někdy jej přiložil i k tělu poškozených a ženy pak ve strachu vydaly různé finanční částky od sedmi do 72 tisíc korun,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Pachatel je starý asi 25 let, velmi štíhlé a vysoké postavy, má krátké blond vlasy a tvář mírně zarostlou vousy. „K prvním dvěma loupežím došlo dokonce ve stejné herně, zhruba po týdnu,“ dodala mluvčí.

Při loupežích se pachatel nijak nemaskoval a ani mu nevadilo, když ho barmanky upozorňovaly, že prostor je monitorován kamerami. „Při jedné loupeži servírce dokonce poděkoval,“ dodala mluvčí.

Ostravští kriminalisté na vyšetřování spolupracují s kolegy z jiných okresů, protože je pravděpodobné, že se muž loupeží dopouští i mimo Ostravu. „Dosud zjištěné informace nevylučují ani možnost, že podezřelý muž vycestoval do zahraničí, některé informace směřují k jeho možnému pobytu v Německu. Žádáme občany, kteří mohou k věci podat jakékoliv informace a poznali muže na obrazových záznamech, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala mluvčí Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám