Hlavní obsah

Zloději třesou ve zlatnictvích šperky a pak je odcizí. Zkouší to všude možně

Právo, mhr
Jeseník

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří kradli minulý týden ve čtvrtek odpoledne v jednom zlatnictví v Jeseníku. Domnívají se, že by to mohli zkoušet i na jiných místech v Česku, kradli podle vyšetřovatelů dříve také ve dvou dalších městech Olomouckého kraje.

Dvojici podzeřlých zachytila ve zlatnictví bezpečnostní kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jeden z pachatelů se snažil personál zabavit a druhý šel do akce. Třesením předloženého plata se snažil uvolnit některý ze zlatých řetízků. Až druhý den, při kontrole zboží, prodavačka zjistila, že chybí jeden zlatý řetízek ze 14karátového zlata v hodnotě 5400 korun,“ řekla ve čtvrtek Právu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisty podle ní na muže upozornila sama prodavačka, která v minulosti viděla reportáž o krádežích šperků. „Chtěli bychom varovat personál podobných prodejen, aby byli velmi obezřetní při prodeji. Tato dvojice se může pohybovat v různých částech České republiky,“ zdůraznila Neubauerová.

Podobnou zlodějskou techniku už podle ní dvojice použila i v jiných provozovnách zlatnictví, například v Zábřehu na Šumpersku nebo v Uničově na Olomoucku. „V Zábřehu se mužům podařilo odcizit celkem osm řetízků v hodnotě 28 000 korun a v Uničově tři dětské řetízky za šest tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám