Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje, který na Prostějovsku vytěžil les

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policie dopadla 54letého muže z Náchodska, kterého podezřívá z krádeže stromů v lese na Prostějovsku. Podobných kousků má za sebou vícero, dokonce již byl šestkrát odsouzen.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Začátkem listopadu oznámila čtyřiašedesátiletá žena krádež přibližně stovky smrků v lese v katastru obce Přemyslovice. Policisté provedeným prověřováním během krátké doby jako podezřelého ustanovili čtyřiapadesátiletého muže z Náchoda,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„Policisté dále zjistili, že pro pachatele tento skutek nebyl prvním, ale v minulosti byl za své protiprávní jednání již šestkrát pravomocně odsouzen. Jedním z jeho posledních skutků byla krádež již natěžené kulatiny připravené k odvozu na skládce na Šumpersku,“ řekl Kořínek.

Vzniklá škoda způsobená u Přemyslovic byla vyčíslena na 98 560 korun. Muž je pro své jednání podezřelý z přečinu krádež. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám