Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje auta z pražského bazaru. Staré naboural, tak si ukradl nové

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zloděje, který fintou oklamal prodejce autobazaru a následně ukradl jedno z jejich aut, dopadla v pondělí policie. Muž se následně ke krádeži přiznal s vysvětlením, že vlastní auto stejného typu naboural, proto ukradl stejné z bazaru. Policisté navíc zjistili, že je na muže vydán maďarským soudem evropský zatykač za krádež, informoval ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarované vozidlo lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži vozu značky Alfa Romeo Giulietta 940 z autobazaru v Praze 9 došlo v červnu. Zloděj po zkušební jízdě oklamal prodejce a vrátil mu jiné klíče. Po několika minutách se do autobazaru vrátil zpět a auto ukradl. [celá zpráva]

Poté, co policie v sobotu případ zveřejnila, se podařilo díky medializaci případu zloděje dopadnout. Policie ho zadržela v pondělí večer ve Středočeském kraji.

„Zadržený pak putoval na služebnu kriminalistů a ke krádeži výše zmiňovaného vozidla se přiznal. Mimo jiné uvedl, že vlastní stejný vůz, se kterým ale havaroval, proto se rozhodl ukrást tentýž z bazaru. Na ten pak přendal původní registrační značky z nabouraného auta a jezdil s ním,“ uvedl mluvčí.

Evropský zatykač a falešný titul

Kriminalisté navíc zjistili, že je na šestačtyřicetiletého muže vydán evropský zatykač za krádež, podle kterého měl být pachatelem krádeže několika kusů luxusních hodinek za 95 tisíc eur (asi 2,5 miliónu Kč).

„Při vyšetřování případu kriminalisté také zjistili, že se muž prokazuje padělaným vysokoškolským diplomem s titulem inženýr. Ten údajně koupil za několik tisíc korun na internetu a následně ho předložil svému zaměstnavateli při nástupu do práce. Všemi těmto okolnostmi se budou kriminalisté také zabývat a věc prošetřovat,“ dodal mluvčí.

Policie zahájila trestní stíhání pro krádež a navrhla vzetí muže do vazby, o čemž bude rozhodovat soud. Zároveň bude probíhat komunikace s maďarskou stranou ohledně vydaného zatýkacího rozkazu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám