Hlavní obsah

Policie dopadla útočníka na šéfredaktora Respektu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jedním z útočníků na šéfredaktora týdeníku Respekt Tomáše Němečka je podle mínění policie pětadvacetiletý recidivista z Prahy 2. Kriminalisté podezřelého v uplynulých dnech zatkli a obvinili. Druhý mladík, který se na zbití novináře podílel, zatím uniká.

Foto: Ota Breitkopf

Na startu budou i historické závodní automobily. Na snímku J. Čermák na Škodě 110R coupé.

Článek

"Kriminalisté dotyčnému prokázali, že 17. ledna ráno napadl a zranil třicetiletého muže v Praze 8 - Kobylisích," potvrdila dnes mluvčí pražské policie Iva Knolová. Policejní rada zadrženého muže v úterý obvinil z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví ve spolupachatelství.

Vyšetřování brutálního útoku, po kterém Němeček strávil několik dní v nemocnici Na Bulovce, však nekončí. Mladíkovo zadržení totiž neobjasnilo identitu druhého útočníka ani motiv činu.

Napadený novinář ve vyjádření pro Český rozhlas uvedl, že mladíka identifikoval a označil ho za útočníka mezi sedmi dalšími figuranty. Zadrženým je podle něj momentálně nezaměstnaný stěhovák, v minulosti byl již jednou trestaný.

Vadily někomu vydávané články?

Dvojice pachatelů napadla Němečka před dvěma týdny u vchodových dveří do jeho domu, když se v sobotu ráno vracel z nákupu. Začali jej bít pěstmi a zkopali ho. Než je vyrušil náhodný chodec, stačili mu ještě do obličeje nastříkat slzný plyn. Samotný Němeček i jeho kolegové se domnívají, že motivem byly články vydané v Respektu.

Týdeník se zabývá útoky rasistů na Romy a v posledních měsících loňského roku otiskl sérii článků popisujících řádění násilnického gangu v Mostě a Litvínově a neochotu či neschopnost tamní policie situaci řešit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám