Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelého z vraždy pohřešované ženy z Havlíčkova Brodu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Policie obvinila 52letého muže, kterého podezřívá z vraždy ženy z Havlíčkova Brodu z konce července. Od úterý je muž ve vazbě, jde patrně o manžela mrtvé ženy. Po smrti by měl být i pes, s nímž údajně odešla na vycházku. Informoval o tom šéf vysočinské kriminálky Pavel Kubiš.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí jsme zadrželi 52letého muže z Havlíčkova Brodu a zahájili jsme jeho trestní stíhání. Obvinili jsme ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy, spáchané po předchozím rozmyslu. Dnes se rozhodlo o jeho vzetí do vazby,“ oznámil kriminalista.

Vztah obou lidí specifikovat nechtěl, uvedl jen, že se znali. Neřekl ale, že by informace o tom, že jde o manžela 48leté oběti, neměla být pravdivá.

Zmizení své ženy totiž nahlásil právě její manžel, a to v době, kdy už měla být mrtvá. Policie po ní pátrala od 28. července, 1. srpna bylo nalezeno její tělo v rybníce nedaleko Havlíčkova Brodu. A ukázalo se, že byla zavražděna.

Obviněný se přiznal

„Vyhodnocování stop bylo technicky náročnější s ohledem na stav těla,“ naznačil Pavel Kubiš, že experti měli opravdu náročnou práci. „Mechanismus smrtelných poranění jsme zkoumali, pomohli nám v tom znalci z oborů soudního lékařství i toxikologie,“ uvedl kriminalista s tím, že v nadcházejících týdnech se policie zaměří i na to, zda výpověď obviněného, který se k činu přiznal a uvedl i motiv, s těmito zjištěními koresponduje.

Součástí dalšího vyšetřování, které se odhaduje na několik měsíců, budou i znalecké posudky k osobnosti dosud netrestaného pachatele. Muži nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 12 až 20 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám