Hlavní obsah

Policie dopadla muže provozujícího sklad plný jedovatého alkoholu

• Aktualizováno
Novinky, alf

Policie zadržela celoevropsky hledaného Roberta Sedlaříka, který je dalším podezřelým v metanolové kauze. Osmatřicetiletý Sedlařík je jednatelem společnosti Verdana, jež distribuovala výrobky Likérky Drak. Právu to potvrdil státní zástupce Roman Kafka.

Foto: Policie ČR

Článek

„V rámci úkonů jsme zadrželi několik osob. Blíže to nebudu komentovat,“ sdělil Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. Mimo Sedlaříka policie ve čtvrtek zadržela ještě vlivného zlínského podnikatele Radka Březinu, který údajně vlastní společnost Morávia-Chem vyrábějící nemrznoucí směs Cinol. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci odvážejí alkohol ze zlínského skladuVideo: Aleš Fuksa, Právo

Ve skladu firmy Verdana našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v polovině října 31 426 lahví a šestilitrových barelů Likérky Drak, celkem 56 360 litrů lihovin. Balení nenesla žádnou šarži a firma neměla průvodní dokumentaci. Rozbory v několika zabavených lahvích prokázaly velké množství metanolu a to až 50 procent.

Jednatele Likérky Drak z Bystřice pod Hostýnem Pavla Čanigu už policie obvinila. [celá zpráva]

Sedlaříka policie hledala od 16. října. Nejdříve po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání, které se poté rozšířilo na pátrání celoevropské.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám