Hlavní obsah

Ve skladu likérky Drak ve Zlíně bylo alkoholu na 11 kamiónů

Drak
Aktualizováno

Celníci na středu naplánovali odvoz alkoholu ze skladu společnosti Verdana ve Zlíně. Ta distribuuje alkohol likérky Drak. Celníci odhadli množství alkoholu na devět plných kamiónů, večer se ukázalo, že bude zapotřebí kamiónů jedenáct. Sklad se nachází ve Zlíně v lokalitě Rybníky.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci odvážejí alkohol ze zlínského skladuVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

"Jedná se o vysoce toxickou směs, kterou výrobce zabalil jako potravinu a připravil k expedici do maloobchodní sítě,“ sdělil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.

Inspektoři zajistili 7600 lahví Tuzemáku, což představuje celkem 3300 litrů lihoviny. Policie ve středu spočítala, že celkem je alkohol zhruba na 200 paletách a je ho dohromady 56 360 litrů.

Alkohol se bude testovat. Rozbory v několika zabavených lahvích prokázaly velké množství metanolu a to až 50 procent. Podle celníků by odhadnuté množství metanolu stačilo na otravu tisíců lidí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Celníci odvážejí ze zlínského skaldu zabavený alkohol

Policisté v úterý večer zadrželi jednatele společnosti Drak Pavla Čanigu a ve středu vyhlásili celostátní pátrání po majiteli společnosti Verdana Robertu Sedlaříkovi. Čaniga zatím nebyl z ničeho obviněn, policie ho vyslýchá.

Čaniga v úterý řekl, že metanol, pokud se v lahvích vyskytl, není z originální produkce likérky.

Verdana je výhradním distributorem produktů společnosti Likérka Drak pro Českou republiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám