Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který vulgárně napadl řidičku a páčidlem jí rozbil auto

Novinky, Ondřej Kořínek
Česká Lípa

Policisté dopadli řidiče kamiónu, který na Českolipsku vulgárně napadal řidičku audi a páčidlem jí rozbil auto. Muž se k činu přiznal, ale dodal, že ho mladá žena vyprovokovala.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pátrání bylo úspěšné. Podezřelý se pod tíhou důkazů k činu doznal, ale současně trval na tom, že ho k takovému jednání žena vyprovokovala svým chováním a způsobem jízdy. Údajně na něj měla i gestikulovat se zvednutým prostředníčkem, což oznamovatelka naprosto odmítla a popřela,“ informovala Novinky mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie na 58letého řidiče přišla s pomocí poškozené 19leté ženy. Ta si dobře pamatovala jak popis muže, tak jeho SPZ. Znalec ohodnotil škodu na dveřích vozu audi na 20 000 korun.

Incident se odehrál 17. června v obci Lvová. Řidič kamiónu nemohl na několikakilometrovém úseku ve směru na Liberec mladou ženu předjet. Využil proto chvíle, kdy řidička zastavila na červenou a šel si to s ní vyřídit. Vulgárně ji urážel a několikrát udeřil páčidlem do jejího auta.

„Řidička se s ním naštěstí nijak nebavila, v autě se zamkla a z místa odjela okamžitě po tom, jak na semaforu naskočila zelená,“ podotkla mluvčí. Řidiči za trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci hrozí až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám