Hlavní obsah

Policie dopadla dealera, který prodal narkomanům smrtící drogu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kriminalisté zatkli v Plzni cizince, kterého podezřívají, že prodal narkomanům drogu, po jejíž aplikaci jeden z nich zemřel a další dva zkolabovali. Náměstek krajského policejního ředitele Jaromír Kníže na dotaz Práva potvrdil, že zadrženého muže policisté obvinili z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Článek

„Svým činem způsobil smrt a újmu na zdraví více lidem. Za to mu hrozí až patnáctiletý trest vězení,“ upřesnil Kníže. Bližší podrobnosti k zatčenému dealerovi ale nechtěl policejní šéf sdělit s ohledem na počáteční stádium vyšetřování.

Dodal jen, že soudce obviněného muže poslal ve středu do vazby. Policisté také čekají na výsledky toxikologických testů ze soudní pitvy.

Trojice postižených narkomanů si zřejmě nekvalitní heroin aplikovala v neděli. Všichni poté upadli do bezvědomí. Jeden z nich se částečně probral a zavolal pomoc. [celá zpráva]

„Na tísňovou linku volal muž, že v Nerudově ulici na chodníku leží dva lidé bez známek života. Věděl, že jsou pod vlivem drog. Konkrétně mluvil o heroinu,“ řekla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

Záchranáři na místě našli osmadvacetiletou ženu a o rok mladšího muže. „Životní funkce se podařilo obnovit jen u muže, který byl převezen do nemocnice. Žena na místě zemřela,“ doplnila Ptáčková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám