Hlavní obsah

Policie chytila na útěku další dva lupiče z Teplic, v autě měli uloupené hodinky

– Teplice

Policie v pátek odpoledne zadržela další dva podezřelé, kteří jsou zapleteni do loupeže v klenotnictví v Teplicích. Muži byli zadrženi na polsko-litevské hranici a v autě měli velkou část uloupených hodinek. Čtyři muže chytili policisté v úterý v Praze a nyní jsou ve vazbě. Škoda byla vyčíslena na sedm milionů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto lupičů nalezené v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

S novými informacemi přišel v sobotu deník MF Dnes, kterému to potvrdily dva zdroje. Policie aktuální informace nechce v tuto chvíli komentovat.

Lupiči přepadli klenotnictví v pondělí v 10:30, v úterý v 9:20 byli zadrženi v Praze pražskou zásahovou jednotkou. Za loupež se škodou velkého rozsahu v organizované skupině jim hrozí až 15 let vězení. Muže obviněné z loupeže ve věku 32 až 41 let poslal teplický soud do vazby.

Náměstek policie Zbyněk Dvořák k zadržení lupičůVideo: Aleš Pelikán, Právo

Přepadení se odehrálo v Krupské ulici. Klenotnictví, které patří mezi vyhlášené ve městě, přepadli čtyři muži. Policie po příjezdu na místo uzavřela okolí a číhala s připravenými zbraněmi za služebními vozidly, protože panovala obava, že lupiči jsou ještě uvnitř a mají rukojmí. To se ale nepotvrdilo a pachatelé již byli na útěku.

Kriminalistům při vyšetřování velmi pomohlo, že měli ve městě hodně policistů, protože v té době pátrali po vrahovi ženy, která byla nalezen mrtvá v teplické Nákladní ulici. Auto lupičů následně našli v Praze, kde byli také zadrženi podezřelí muži.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadené klenotnictví v TeplicíchVideo: Karel Otcovský, Právo

Kriminalisté jsou přesvědčeni, že činnost lupičů byla organizovaná. Lupiči ukradli zhruba 60 drahých hodinek značek jako Omega, Breitling a Rado v ceně téměř 7 milionů korun.

„Nám se jich při domovní prohlídce podařilo zajistit osm, bohužel o té větší části lupu v současnosti nevíme,“ uvedl v pátek náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám